Waarom een deksel op de geurkaars

Waarom een Deksel op je Soya Was Geurkaars een Slimme Keuze is

Wanneer je op zoek bent naar een geurkaars die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is, komt een soya was geurkaars met een deksel vaak naar voren als een uitstekende keuze. Maar waarom zou je kiezen voor een geurkaars met een deksel? In dit blogartikel duiken we dieper in de voordelen van een deksel op je soya was geurkaars en waarom dit kleine detail een groot verschil kan maken.

💡 Wist je dat


De favoriete was van Isle of Skye Candle Company afkomstig is van ethisch geproduceerde, in Amerika geteelde soja. Ze vermijden specifiek soja uit Zuid-Amerikaanse landen warvan bekend is dat de sojaplantages één van de oorzaken van ontbossing zijn. 



    

Wat is een Soya Was Geurkaars?

Voordat we de voordelen van een deksel bespreken, laten we eerst begrijpen wat een soya was geurkaars precies is. Soya was wordt gemaakt van sojabonen en is een duurzame en milieuvriendelijke keuze voor het maken van kaarsen. Het brandt schoner dan paraffine was, produceert minder roet en heeft vaak een langere brandduur. Een soya was geurkaars verspreidt niet alleen een heerlijke geur, maar is ook vriendelijker voor het milieu.

bluebell geur, wilde hyacint

Waarom een Deksel op je Geurkaars?

  • Bescherming tegen Stof en Vuil Een deksel op je soya was geurkaars biedt een effectieve bescherming tegen stof en vuil. Dit is vooral handig als je de kaars langere tijd niet gebruikt. Stofdeeltjes kunnen zich ophopen op het oppervlak van de kaars, wat kan leiden tot ongewenste verontreiniging en een verminderde geurverspreiding. Met een deksel houd je je kaars schoon en in topconditie.

  • Langere Levensduur van de Geur Door je kaars af te dekken wanneer deze niet brandt, help je de geur langer te behouden. De aromatische oliën in de kaars kunnen na verloop van tijd vervluchtigen als ze blootgesteld worden aan lucht en licht. Een deksel voorkomt deze vervluchtiging en zorgt ervoor dat de geur langer intact blijft, waardoor je langer kunt genieten van de heerlijke geur van je soya was kaars.

  • Brandveiligheid Een deksel kan ook bijdragen aan de brandveiligheid van je kaars. Hoewel je nooit een brandende kaars moet verlaten zonder toezicht, kan een deksel helpen om kleine vlammetjes of vonken te dempen als er een ongelukje gebeurt. Het biedt een extra laag bescherming en kan helpen om het risico van ongecontroleerde vlammen te verminderen.

  • Esthetisch Aantrekkelijk Naast de functionele voordelen draagt een deksel ook bij aan de esthetiek van je geurkaars. Het zorgt voor een nette en georganiseerde uitstraling en kan het algemene design van je interieur aanvullen. Veel deksels zijn ontworpen met aandacht voor detail en kunnen een stijlvolle aanvulling zijn op je kaarsenhouder.

  • Beheer van de Brandduur Als je je soya was geurkaars niet volledig laat branden, kan er een dunne waslaag aan de randen ontstaan. Een deksel helpt om deze waslaag te minimaliseren door te voorkomen dat er lucht bij komt die het brandproces kan beïnvloeden. Dit betekent dat je kaars gelijkmatiger zal branden en je meer waar voor je geld krijgt.

Zelf kaarsen maken bij Isle of Skye company

Een dagtocht vanuit Oban, via Loch Ness naar Isle of Skye. Met Schotse warmte ontvangen bij de producent van onze geurkaarsen. Tot onze verrassing mochten we zelf de kaarsen gieten die we een week later vanuit Nederland weer konden verkopen.

Zelf kaarsen maken bij Isle of Skye Company
Highland gorse in schotland