Gratis reinigen van uw plaid 😉 Dankzij moeder natuur.

Kan ik mijn wollen plaid wassen?

    Volgens velen kan dat wel, maar wij adviseren het zeker niet. Over het algemeen worden ze er niet mooier van. Deze winter valt er misschien eindelijk weer eens sneeuw. En zoals grootmoeder wellicht nog weet is het dan tijd om wol te reinigen. Maar ophangen in de mist, is minder romantisch beeld, maar kan natuurlijk ook!!

    De beste manier om een wollen plaid te reinigen

    • Leg uw wollen plaid in de sneeuw (bij voorkeur verse droge sneeuw) en zorg dat ook aan de bovenkant sneeuw komt te liggen.
    • Laat uw wollen plaid ongeveer een half uurtje liggen.
    • Sla vervolgens met de achterkant van een bezem op het plaid (de ouderwetse mattenklopper zal bijna niemand meer hebben ;-). De kleine hoeveelheid ammoniak in de sneeuw reageert met de koude lucht en zorgt ervoor dat het vuil los komt en uit de deken valt.
    • Laat vervolgens uw plaid nog een half uur liggen.
    • Herhaal dit nog 1 of twee keer
    • Schud tenslotte het sneeuw van uw plaid en hang uw plaid nog een half uurtje in de vrieskou. Hierdoor gaan de laatste restjes sneeuw er vanzelf af zonder dat deze nat wordt. 

    Wollen plaid reinigen zonder sneeuw 

    Natuurlijk hebben we niet altijd sneeuw. Een alternatief is om uw plaid in de mist te hangen. Hierdoor geeft u uw wollen plaid weer een frisse geur maar reinigt niet zoals sneeuw dat wel doet. Was uw plaid niet in de wasmachine en zeker nooit in de droger doen. Voor een diepe reiniging kunt u eventueel naar de stomerij gaan. Maar als het sneeuwt..... benut dan de kans om uw wollen plaid te reinigen zoals onze voorouders dit al vele eeuwen deden.